Nyheter

Wilson Utveckling bloggar och inspirerar

Kontakta Wilson Utveckling

Välkomna på frukostseminarium, World Trade Center Göteborg – Mässans gata 18!

11 november kl. 08.00

Missa inte ett inspirerande frukostseminarium om hur våra olikheter kan ställa till det i kommunikationen, speciellt i och på våra möten…

Läs mer om seminariet här.

 

Välkommen till oss på Personal & Chef mässan 2016!

Den 24-25 februari är Wilson Utveckling tillbaka på Personal & Chef-mässan i Kista. En trevlig pratstund, inspirerande möte och fina erbjudanden väntar just dig! Välkommen till vår monter L05 och ta även del av vår föreläsning 24/2 kl. 12.25!

Ladda ner din fribiljett här: Fribiljett Peronal & Chef 2016

Wilson Utveckling och Wimab Utbildning!

I samarbete med Wimab Utbildning erbjuder Wilson Utveckling öppna utbildningar inom bl.a. ledarskap, projektledning, team- grupp- samt organisationsutveckling. Wimab Utbildning har i över 30 år arrangerat föreläsningar och kurser för privatpersoner och företag. De erbjuder professionella, kreativa och kompetenta inspiratörer inom föreläsningar,                                                                                                       utbildningar samt talarförmedling.

Har ni checkat in?

Vi checkar in på jobbet, på Facebook, semestern, möten, träningspasset, främlingar, kollegor, idolen, beteenden, bilar… Vi checkar av det vi gjort och kanske sagt, vår egen checklista som vi bockar av på våra post-it lappar eller så sätter vi bara ett ”check” i luften, men oftast när vi har tid för det. Många av oss känner säkert igen sig själva med att denna check-avbockning på arbetet sker beroende på våra förutsättningar eller hur strukturerade vi är. Och får vi inte gjort det vi ska så byggs stress och ohälsa upp som ett brev på posten.

T.ex i en cockpit, så gås checklistan igenom varje dag, året runt, inför varje start, med syfte att piloterna i sitt uppdrag som ansvariga vid spakarna ta planet mot sitt mål, som planerat, utan missöden. De förväntas kunna och måste genomföra träning i simulatorer för oväntade situationer, förändringar och bibehålla sina kunskaper i sitt uppdrag som just ansvariga vid spakarna.

Men hur är det våra organisationer med vårt uppdrag, mål och vision? Vår roll som chef och ledare? Handen på hjärtat, checkar vi verkligen av de uppgifter, strategier eller beteenden vi behöver för att  agera rätt som chef och ledare? Som ansvariga vid spakarna, är vi tillräckligt utbildade, tränade och klara att hantera vår roll, oväntade situationer eller förändringar?

Vi vet, och funderar över varför det inte är lika självklart att följa denna enkla process för ansvariga vid spakarna i företag och organisationer.

Välkomna till oss på Wilson Utveckling, vi hjälper er att likt piloterna ta er och er organisation tryggare och säkrare mot era mål!

Välkomna på frukostseminarium, World Trade Center Göteborg, Teatergatan!

Efter en uppskattad föreläsning blir det ytterligare en på WTC Göteborg, Teatergatan 19 den 2/10.

Med innehålet ”Hur många vill uppnå ett annat resultat utan att göra något annorlunda?” får ni inspiration och tips om hur vi kan leda oss, gruppen och organisationen genom utveckling och förändring.

Läs mer om seminariet här.

Inspirationsföreläsning med Anna Wilson

för fantastisk personal- våra hjältar på Södersjukhuset.
När vi är som mest sårbara är det dem vi möter.

 

 Välkomna på frukostseminarium, World Trade Center Göteborg!

Hur många vill uppnå ett annat resultat utan att göra något annorlunda? Och om vi måste göra något annorlunda – innebär det att vi måste börja göra något nytt? Varför kan vi inte alltid behålla våra framgångsfaktorer och strategier som fungerat?
För att lyckas, måste vi låta vår organisation förändras och utvecklas, och framförallt att prestera mer efter vilja än måste…

Läs mer om seminariet här.

Samarbete med Lära för Livet

Boka Anna Wilson som föreläsare och konsult genom Lära för Livet.

Ni kan läsa mer på deras hemsida bakom denna länk.

Inspirerande föreläsning 2015-03-20

I samarbete med IHM Business School Inspirerar Anna Wilson Unionens chefer på temat ”Från kollega till chef – rätt beteende skapar resultat” #unionenchef

Tack för att du besökte oss på HR-Summit Svenska Mässan 4-5 mars!

Fullsatt även i Göteborg på föreläsningen Att leda i utveckling och förändring – baserat på Förändringens Fyra Rum®.
Uppdrag på plats påvisar behovet av kraftfulla verktyg och professionell handledning.

Vill du veta mer eller boka en inspirerande föreläsning, hör av dig!

Kom och besök oss den 4-5 mars på HR-Summit Svenska Mässan Göteborg 2015. Ni hittar oss i monter B08:34!
Missa inte föreläsningen – Att leda i förändring – onsdagen den 4 mars kl 10.55-11.25!
Här är länken till din biljett:
http://www.easyfairs.com/fileadmin/groups/7/HR_wilson.pdf

Föreläsning ”Att leda i förändring” på Personal&Chef 2015 

Människor motsätter sig förändringar av olika skäl. När ledningen ständigt och behövligt försöker leda oss genom omorganisationer och nya arbetssätt sätter vi oss ofta på tvären, vill inte, kan inte, det var bättre förr….

Förändringens Fyra Rum® används i alla typer av företag och branscher, små och stora, lokala och globala och på alla kontinenter och möjliggör för alla att engagera sig i det som behöver göras…..

Några har nyss börjat utforska och upptäcka fördelarna, andra har hållit på ett tag. Ytterligare andra har använt Fyrarummaren som affärsutvecklingsredskap på oerhört bred front i mer än 15 år.

IKEA har exempelvis genom ett företagsavtal använt Fyrarummaren i de flesta delar av sin verksamhet sedan 1996 och fortsätter att göra det. Därför att det fungerar överallt och för att det lönar sig. En annan organisation med nästan lika lång erfarenhet och som använt den av samma skäl som IKEA är Utah Transit Authority, Salt Lake Citys motsvarighet till Storstockholms Lokaltrafik.

Exemplen är många och de blir fler i takt med att användningen utvecklas och förfinas.

Fyrarummaren är en teori om förändring – om vad som sker med människor och organisationer i förändring – samt ett antal analysinstrument och verktyg knutna till teorin.

Instrument och verktyg används på alla nivåer i en organisation. De kan användas individuellt, i projektgrupper och arbetsgrupper, i ledningsgrupper eller inom hela verksamheten. Genom att använda dem identifieras problemområden och möjliga nya utvecklingsvägar samtidigt som det skapas ett gemensamt språk inom gruppen.

Verktygen kan t.ex. användas vid utvecklings- och förändringsarbete, vid utveckling av team- och arbetsgrupper, vid konflikthantering, vid chefsutveckling eller för att göra en klimatundersökning inom företaget. Våra program sträcker sig från en föreläsning till årslånga uppdrag med balans i motivation och nöjdhet som resultat.

Vi tackar för två fantastiskt roliga dagar på Personal&Chef2015 Stockholm.

Föreläsningen dag 1 handlade om Att leda i förändring. Människor motsätter sig förändringar av olika skäl. När ledningen ständigt och behövligt försöker leda oss genom omorganisationer och nya arbetssätt sätter vi oss ofta på tvären, vill inte, kan inte, det var bättre förr….

På föreläsningen med verktyget Förändringens Fyra Rum® gavs det många Aha-upplevelser och igenkännande, både som individ, grupp och organisation.

Välkommen till Personal & Chef 2015 på Kistamässan och vår monter M6.

Anna Wilson föreläser i ämnet ”Att leda i förändring” på Business Case Arena 18/2 kl. 14.15 och är även moderator i ämnet ”Att leda unga” på Nätverkslunchen 19/2 kl. 12.45.

Vi bjuder på entrébiljett till Personal och Chef 2015 på Kistamässan. Klicka här! så kommer du till en sida där du kan registrera dina uppgifter och få din personliga biljett. Vill du hellre ha en PDF-biljett kan du ladda ner den här under.

Varmt välkomna!

 

Personal&Chef 2015 – Digital inbjudan -Wilson Utveckling

Att stärka och implementera en önskad företagskultur.

Bergab är ett fristående specialistföretag som erbjuder tekniska konsulttjänster inom områdena berg, mark och vatten  –  baserat på nytänkande, lång erfarenhet och ett starkt engagemang.

Bergab etablerades för mer än 40 år sedan och har i dag ca 60 medarbetare.  Bolaget har sedan starten arbetat efter sina värdeord engagemang, kunskap och samarbetsförmåga. För Wilson Utveckling, som utomstående bolag med organisationsutveckling på dagordningen fångade vi snabbt upp dessa värdeord i stämningen på kontoret. Likväl är vi engagerade för att identifiera och vidare befästa och utveckla en vald företagskultur. Läs mer om caset här:»